ROC van Amsterdam

Ontwikkelen van een levendige hubs strategie

Challenge

Het gezamenlijk creëren van een gemeenschappelijke visie op hubs voor de opleidingen Culinair en Gastheerschap, Brood en Banket, en Hotelmanagement. Naast het definiëren van een gedeelde visie, is het ook belangrijk om de kansen in kaart te brengen die zich voordoen in de externe hubs. Door deze kansen te identificeren, kunnen concrete concepten worden ontwikkeld om de opleidingen verder te versterken. Het doel is om deze hubs te transformeren tot levendige leeromgevingen waar studenten praktische ervaring kunnen opdoen en hun vaardigheden kunnen ontwikkelen binnen de culinaire, gastvrijheids- en hotelindustrie.

Approach

  • Co-creation
  • Concept Development
  • Innovation
In co-creatie zijn er toonaangevende partners aangesloten op het netwerk. Onder deze partners bevinden zich gerenommeerde namen zoals Kesbeke, Social Hub, FunX en Mr. Kitchen, om er maar een paar te noemen. In nauwe samenwerking met deze partners zijn er diverse innovatieve concepten ontwikkeld die één gezamenlijk doel nastreven: de studenten uit de schoolbanken halen en hen de kans geven om direct de praktijk in te gaan. Deze concepten bieden waardevolle mogelijkheden voor studenten om praktijkervaring op te doen en hun vaardigheden verder te ontwikkelen in een dynamische en realistische omgeving.

Result

Veel waardevolle concepten zijn ontwikkeld met student, docent en partner. Terugkerende aspecten zijn: de verbinding met de maatschappij, duurzaamheid en focus op softskills van de student. De hub voor de opleiding Culinair en Gastheerschap zal gevestigd zijn in de Markthal in Amsterdam. Producten worden gemaakt van reststromen van partners en verkocht onder eigen label en merk. Via een culinaire boot VR tour leer je alles over de oude en nieuwe Centrale Markthal. Betrokken zijn de nieuwe bewoners en die van toen, toeristen, (weck)producenten en Amsterdamse partners.

Thank you for your interest.

You're almost there! Just give us your contact information, and you'll receive our whitepaper on "Integrating societal
and ecological impact in innovation
from day 0" 
in your mailbox.

Whitepaper download - "Innovation"

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Thank you for your interest.

You're almost there! Just give us your contact information, and you'll receive our whitepaper on "Why coalitions fail and how to prevent it"  in your mailbox.

Whitepaper download - "Coalitions"

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

* By signing up to receive our whitepaper, you agree to sign up for our quarterly newsletter and other marketing related emails. You can of course deregister through the confirmation email with the downloadable whitepaper, which will remove your from our mailing list.

EN