Door de ogen van onze meest trouwe medewerkers

Vision

Door de ogen van onze meest trouwe medewerkers

2024

Met het samengaan van Strategiemakers en Fronteer vorig jaar, zijn ook twee groepen medewerkers samengebracht tot het huidige Elemental team. We vroegen onze twee langst zittende medewerkers naar hun ervaringen met de twee oude bedrijven, het nu nieuwe Elemental en de weg daar naartoe. Piet kwam negen jaar terug binnen bij Strategiemakers, als Strategiemaker. Leonie begon veertien jaar geleden bij Fronteer, als office manager, maar bekleedde in haar tijd bij het bedrijf ook verschillende andere functies. Nu zijn ze ongeveer een jaartje collega’s. Hoe is dat voor hen, zo’n fusie? 

Hoe zijn jullie ooit bij Fronteer/Strategiemakers binnen gekomen?

Leonie: In mijn vroege dagen werkte ik in de makelaardij. Mijn kennismaking met Elemental, toen nog Fronteer, begon via mijn zus, die iemand kende binnen het bedrijf. Er werd een keer luchtig gevraagd of ze niet ‘ergens een tweelingzus rond had lopen’, toen kwam ze met mij op de proppen. Geen tweeling, wel een zus, met de juiste kwaliteiten. Ik werd aangenomen als Office Manager, een functie die aanvankelijk bedoeld was voor een parttime rol, maar ze kozen voor een ‘jong guppie’ die voor hetzelfde geld fulltime kon werken.

Piet: Ook ik kwam binnen via iemand anders. Een studiegenoot raadde me tijdens een business course aan om eens met Strategiemakers te gaan praten als ik verder wilde gaan op het snijvlak van design, innovatie en strategie. Er was in de eerste gesprekken gelijk een klik en goede energie.

“Ik was op zoek naar veel afwisseling en continu weer leren over nieuwe vakgebieden, thema’s en onderwerpen.”

Wat sprak je aan in het bedrijf?

Piet: We matchten ook heel erg vanuit het Strategiemakers gedachtegoed: strategie maken op een design manier. En ik vond het natuurlijk tof om veel verschillende klanten en projecten te hebben. Ik was op zoek naar veel afwisseling en continu weer leren over nieuwe vakgebieden, thema’s en onderwerpen.

Leonie: Bij mij ging het niet zo zeer om de inhoud. Het werd me verkocht als een super leuk, jong bureau. Een gezellig team, op zoek naar iemand die de lunch en wat kleine administratie dingetjes kon doen. Ik ben niet specifiek hiervoor gegaan omdat ik dacht: oh, dat vind ik uitdagend. Ik zag het een beetje als een opstapje. Ik wilde eigenlijk meer dan alleen office manager zijn. Naast de standaard taakjes ging ik daarom steeds meer doen, en dat kon. Ik bleef me afvragen: wat kan ik nu doen? Ik richtte mij steeds meer op de financiële kant en de HR zaken binnen de organisatie. Na het voeren van de administratie en begeleiden van de lifecycle van onze medewerkers kreeg ik de kans om mij alleen hierop te richten in de functie van finance HR manager en konden wij een nieuwe office manager aannemen.

“Al deze nieuwe verbindingen maken het heel leuk, maar dus ook uitdagend.”

Er is inmiddels veel veranderd, zeker door de fusie. Hoe heb je afgelopen tijd ervaren?

Leonie: Ik vind het heel leuk en uitdagend. Het maakt me weer heel leergierig. Maar het is soms natuurlijk ook wel lastig geweest. Er moet zoveel uitgezocht en vernieuwd worden. Dat heb ik wel een beetje onderschat. Een bedrijf van 45 man is echt anders dan een bedrijf van 25. Je hebt er opeens twintig nieuwe collega’s bij en daar wil je een relatie mee opbouwen. Dat vertrouwen moet gaan groeien. Al deze nieuwe verbindingen maken het heel leuk, maar dus ook uitdagend. 

Piet: Ik ben vorig jaar al als experiment in een Fronteer project gerold; Zohra (zorg onderwijs herontwerp radicaal anders). Daar ben ik meteen in het diepe gesprongen en heb ik, voor de hele fusie, Fronteer al mogen ervaren. Dit gaf me energie en ik kon meerdere inzichten daaruit meteen toe te passen binnen andere projecten. Ik zag daardoor snel de kracht van deze samenwerking. Die positieve ervaring wekt dat vertrouwen waar Leonie het over heeft; vertrouwen in de nieuwe collega’s en de fusie.

“Elemental groeit en ik mag meegroeien.”

Wat zorgt er na al die tijd voor dat je bij Elemental wil blijven werken?

Piet: Ik werk hier nog steeds omdat ik projecten kan doen die verder kijken dan puur financiële resultaten. Zo kijken we bijvoorbeeld bij Zohra, het project wat ik eerder noemde naar de vraag: Hoe zorgen we voor houdbare ouderenzorg na 2030 en het onderwijs daarvoor? In andere projecten mag ik me buigen over vragen zoals: Hoe komen we tot een duurzame bollenteelt? Wat is er nodig om genoeg technici te vinden voor de energietransitie? Hier houd ik me graag mee bezig.

Leonie: Niet dat ik van plan was om weg te gaan, maar ik had bij Fronteer wel weer een comfortabele positie in mijn rol gekregen. Met deze nieuwe stap dacht ik wel echt: Oh kicken, dat is weer even wat nieuws. Superleuk! Ik mag doen wat ik al deed, maar dan nog vetter omdat het voor meer mensen is. Zonder deze uitdagingen zou het misschien wel een beetje saai worden. Elemental groeit en ik mag meegroeien.

“Doe nooit 2x hetzelfde, het kan namelijk altijd beter”

Als je terugkijkt op alles wat je hebt meegemaakt in de afgelopen jaren, wat zou je dan willen meegeven aan anderen die net beginnen met werken?

Piet: Omarm de chaos waar je regelmatig in beland en ga lekker aan de slag. Maak dingen tastbaar en concreet en doe nooit twee keer hetzelfde, het kan namelijk altijd beter.

Leonie: Ik geloof echt dat je je je eigen slingers moet ophangen om een feestje te maken. Dit geldt ook voor je eigen ontwikkeling en groei. Trek de stoute schoenen aan en probeer het, dan lukt het vast.

Wil je meer weten over Elemental en de ontwikkelingen rondom de fusie en projecten? Volg ons op LinkedIn of meld je aan voor de nieuwsbrief.

Zelf enthousiast geworden over werken bij Elemental? Bekijk dan onze vacature pagina, of zet notificaties aan voor onze LinkedIn pagina.

Cases

Similar articles

Door de ogen van onze meest trouwe medewerkers

Met het samengaan van Strategiemakers en Fronteer vorig jaar, zijn ook twee groepen medewerkers samengebracht tot het huidige Elemental team. We vroegen onze twee langst zittende medewerkers naar hun ervaringen met de twee oude bedrijven,...

Embracing Broad Prosperity

In the past, everyone used to think that economic growth was the only way to succeed, but things have changed, and we’re challenging that idea too. Nowadays, the quest for prosperity goes beyond just making...

Road to B Corp | More than a certificate

Navigating the B Corp certification process may seem challenging for many organizations, but the positive impact it yields outweighs the associated hurdles. In our experience, the key to sustainable transformation lies in leveraging the B...

Stagediscriminatie? Afgelopen.

In co-creatie met studenten, docenten, stagecoördinatoren, experts op het gebied van inclusie, recruiters en andere ondernemers verkenden we de vraag: ‘Hoe kunnen we samen een einde maken aan stagediscriminatie’.

Being B Corp certified, is Elemental!

Elemental is B Corp certified, and we couldn’t be more proud! Have a look at our journey, and why we find it so important to be a part of the community.

The future of… our food system

In this chapter, we dive into the world of food, uncovering the challenges faced by the industry and gaining insights from Sophie Dijkkamp and Marianne Thieme, two of our talented transformation strategists at Elemental.

  Thank you for your interest.

  You're almost there! Just give us your contact information, and you'll receive our whitepaper on "Integrating societal
  and ecological impact in innovation
  from day 0" 
  in your mailbox.

  Whitepaper download - "Innovation"

  This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Thank you for your interest.

  You're almost there! Just give us your contact information, and you'll receive our whitepaper on "Why coalitions fail and how to prevent it"  in your mailbox.

  Whitepaper download - "Coalitions"

  This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  * By signing up to receive our whitepaper, you agree to sign up for our quarterly newsletter and other marketing related emails. You can of course deregister through the confirmation email with the downloadable whitepaper, which will remove your from our mailing list.

  EN